Notícies

8.000 cicloturistes preparats per al repte de la Mallorca 312

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
  • Tot a punt per gaudir d’una jornada de pur ciclisme passant pels indrets més emblemàtics de la serra de Tramuntana i la zona nord de Mallorca.

Mallorca, 29 d’abril de 2022. Menys de 24 hores perquè es doni el tret de sortida, a les 6.30 hores a la Platja de Muro, a la dotzena edició de la Mallorca 312. La presentació oficial de l’esdeveniment s’ha celebrat a l’Expo Mallorca amb la presència del dorsal 312, Ivan Basso; el CEO de la Mallorca 312, Xisco Lliteras; el batle de Muro, Miquel Porquer; el CEO de Supersapiens, Phil Southerland; el director gerent de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, Francesc Mateu; els consellers dels departaments de Transició, Turisme i Esports i de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Andreu Serra i Iván Sevillano, respectivament, i la consellera d’Afers Socials i Esports del Govern balear, Fina Santiago.

A banda de les autoritats, també han assistit a l’acte el gran elenc d’exciclistes professionals que demà pedalaran amb els 8.000 participants de la cursa. Així doncs, han acompanyat Ivan Basso els corredors Alberto Contador, Miguel Indurain, Tony Rominger, Joseba Beloki, Miquel Alzamora, Toni Tauler i Max Hürzeler.

Alberto Contador ha lliurat el dorsal 312 al seu company Ivan Basso, que ha dit que “és un autèntic honor ser l’homenatjat perquè, encara que he assistit a altres edicions, la trucada del Xisco em fa fer molta il·lusió”, i ha afegit que la seva estratègia per a demà és “sortir conservador, perquè la Mallorca 312 és molt llarga i primer són cames, després cor i, per acabar, cap”.

A l’acte de presentació, el CEO de la Mallorca 312, Xisco Lliteras, ha desitjat una bona jornada de ciclisme a tots els participants, “perquè tots ho mereixen després de tot el que hem passat aquests darrers anys amb l’emergència sanitària”, i ha agraït la col·laboració de les autoritats i patrocinadors, que “ajuden a dur a terme el projecte i gràcies als quals podem dinamitzar aquest inici de temporada a l’illa de Mallorca”.

Per la seva banda, el batle de Muro, Miquel Porquer, també ha volgut donar les gràcies a totes les localitats per on passa la Mallorca 312, perquè “sabem que és un esforç molt gran i, sense la seva ajuda, no hauria estat possible”.

Tres recorreguts: 312, 225 i 167 quilòmetres

Encara que tots els ciclistes sortiran a la mateixa hora, l’arribada serà esglaonada segons la distància que hagin triat. Així, s’espera que el primer finisher de la 167 arribi a la meta cap a les 11.00 hores i que, al voltant de les 13.00, hi arribin els primers de la distància 225. Més tard, devers les 15.15 hores, s’espera que Platja de Muro rebi el més ràpid de la 312.

Fira del Corredor

Mentre els ciclistes pedalen per l’illa, l’Expo de la Mallorca 312 obrirà les portes de les 10.00 a les 21.00 hores. A més, a les 18.00 es podrà gaudir de l’actuació del grup de música Els Fun Kiss.

Altres notícies

Èxit de la Mallorca 312

El ciclista belga Olivier Godfroid ha estat el primer a creuar la línia de meta de la Mallorca 312, amb un temps de 9:01:10. En

Mil dones participen en la Mallorca 312

Augmenta la xifra de corredores que se sumen a la cicloturista respecte a les edicions anteriors. Mallorca, 28 d’abril de 2022. Dissabte vinent, 30 d’abril,

Aurum, nou gold sponsor de la Mallorca 312

L’Organització de la Mallorca 312 ha anunciat avui que AURUM, l’exclusiva marca de bicicletes creada per Alberto Contador i Ivan Basso, es converteix en patrocinador

Estam fent feina amb el calendari 2023.